Zorgen NZa over contractering in wijkverpleging

De contractering in wijkverpleging gaat verre van vlekkeloos. Cliëntenstops leiden tot financiële druk bij zorginstellingen. Ook moeten mensen te lang wachten op zorg. Bij terminale palliatieve zorg leidt dit tot pijnlijke situaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
NZa
Foto: Photographee.eu / Fotolia

Ondanks de cliëntenstops in de wijkverpleging ontvangen zorgvragers over het algemeen de zorg die ze nodig hebben. Dat is een hele prestatie van zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Dat constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de eerste pagina van de monitor wijkverpleging, die eind april 2018 is verschenen. De zorgvraag blijft immers stijgen en er is een groot tekort aan verpleegkundig personeel.

Contractering in wijkverpleging

Zorgaanbieders zijn minder tevreden over de contractering van wijkverpleging dan zorgverzekeraars. Maar ze zijn minder ontevreden dan een jaar geleden. De vooruitgang is vooral geboekt op het gebied van vermindering van de administratieve lasten. Over de

0
771

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.