Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NZa geeft toe aan privacywens ggz

Cliënten in de ggz kunnen effectief bezwaar maken tegen de uitwisseling van diagnose-informatie op declaraties. De NZa heeft de bezwaarregeling halverwege 2012 aangepast op aandringen van de Stichting KDVP, belangenorganisatie voor privacy in de ggz. De bestuurlijke rechter sprak zich 21 maart 2013 positief uit over de regeling van de NZa.
NZa geeft toe aan privacywens ggz

De strijd rondom diagnose-informatie op declaraties loopt sinds het najaar van 2007. De zorgverleners, verenigd in het KDVP, vinden dat de dbc-codes teveel informatie geven over de aandoening van de patiënt. De NZa vindt de informatie nodig is voor duidelijke informatieverstrekking over prestaties, kwaliteit en kosten voor het huidige zorgstelsel.

Effectiviteit

De KDVP spande een procedure aan bij het bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) omdat zij vonden dat de regeling nog niet duidelijk genoeg was. Verzekeraars zouden nog steeds diagnostische informatie kunnen achterhalen via de declartiecodes. Ook zouden betalingen in de toekomst mogelijk problemen opleveren. Het

2
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.