Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

NZa geeft toe aan privacywens ggz

Cliënten in de ggz kunnen effectief bezwaar maken tegen de uitwisseling van diagnose-informatie op declaraties. De NZa heeft de bezwaarregeling halverwege 2012 aangepast op aandringen van de Stichting KDVP, belangenorganisatie voor privacy in de ggz. De bestuurlijke rechter sprak zich 21 maart 2013 positief uit over de regeling van de NZa.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
NZa geeft toe aan privacywens ggz

De strijd rondom diagnose-informatie op declaraties loopt sinds het najaar van 2007. De zorgverleners, verenigd in het KDVP, vinden dat de dbc-codes teveel informatie geven over de aandoening van de patiënt. De NZa vindt de informatie nodig is voor duidelijke informatieverstrekking over prestaties, kwaliteit en kosten voor het huidige zorgstelsel.

Effectiviteit

De KDVP spande een procedure aan bij het bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) omdat zij vonden dat de regeling nog niet duidelijk genoeg was. Verzekeraars zouden nog steeds diagnostische informatie kunnen achterhalen via de declartiecodes. Ook zouden betalingen in de toekomst mogelijk problemen opleveren. Het

2
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Er is op het moment een tendens aan de gang dat met steeds minder verplegenden en verzorgenden wordt gewerkt in verpleeg en zorginstellingen.
  Dat moet niet alleen mij opvallen maar ook Schippers en van Rijn of zijn die te druk bezig met hun outfit op 30 april.
  Klopt het toch als ik zeg dat ze geen ene moer geven om (gehandicapte) hulpbehoevende ouderen en zieken.
  Het staat bovendien in schril contrast met de 800 miljoen die uitgetrokken zouden worden voor meer handen aan het bed.
  Voor dat geld zijn de bestuurders nu een luxe vakantie aan het regelen voor de zomer en Schippers en van Rijn doen gewoon mee.
  Kon ik met die figuren de Biesbos maar dempen; wat zou ik genieten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.