NZa handelde na suggesties van VWS

Verschillende media meldden vorige week dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) belangrijke informatie heeft verwijderd uit een rapport over de financiële staat van ziekenhuizen. Uit een brief van minister Edith Schippers (VWS) van vandaag blijkt dat de autoriteit dit deed na suggesties van VWS.
NZa handelde na suggesties van VWS

In de conceptversies van de Marktscan Medisch Specialistische Zorg 2013 ontbreekt een passage die wel in de conceptversie van de NZa stond. Dat meldde het NRC Handelsblad vorige week op basis van het dossier van klokkenluider Arthur Gotlieb. De passage over de tijdelijke compensatieregeling voor ziekenhuizen is echter na correspondentie met VWS verwijderd, laat de minister nu weten.

Transitie

Het gaat om een passage over de zogenoemde ‘transitieregeling’ voor ziekenhuizen. Die regeling compenseert ziekenhuizen tijdens de overgang naar de nieuwe financiering. Zonder die regeling zou het in 2012 niet slecht gaan met tien, maar met 35 van de 90 Nederlandse

4
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.