Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa keurt fusie St. Anna Zorggroep en Catharina Ziekenhuis goed

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft toestemming gegeven voor het fusieplan van de St. Anna Zorggroep in Geldrop en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het fusieplan wordt nu ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
nza400.jpeg

De St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis willen fuseren omdat zij samen beter dan alleen de toegankelijkheid van de basiszorg en topklinische (complexe) zorg voor inwoners van het verzorgingsgebied kunnen waarborgen. Na de fusie zijn er twee hoofdlocaties: Geldrop en Eindhoven. De poliklinieken, Spoedeisende Hulp (SEH), Intensive Care (IC) en de Huisartsenpost (HAP) blijven op beide locaties open. De nieuwe organisatie kent straks drie landelijke speerpunten: sport & bewegen, waarvan het zwaartepunt in Geldrop zal liggen en oncologie en hart- en vaat met het zwaartepunt in Eindhoven. Ananz, bestaande uit vier woonzorgcentra in Geldrop en Heeze, maakt ook onderdeel uit van de nieuwe organisatie.

Toetsing ACM
De NZa heeft vastgesteld  dat patiënten, personeel en andere belanghebbenden (gemeenten, verzekeraars, huisartsen, banken) tijdig op de hoogte zijn gebracht van de fusieplannen en de gelegenheid hebben gekregen daarover aanbevelingen te doen. Tevens heeft de NZa geconstateerd dat door de fusie de continuïteit van cruciale zorg niet in gevaar komt. De ACM toetst de komende tijd of er na de fusie voldoende keuzevrijheid voor de patiënt overblijft in de regio. De St. Anna Zorggroep en het Catharina Ziekenhuis hebben samen 5807 medewerkers en een gezamenlijke jaaromzet van 582 miljoen euro in 2016.

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.