Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa: nieuwe minimumtarieven verpleeghuizen leggen bodem voor kwaliteit

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat in de nieuwe bekostiging voor verpleeghuizen minimumtarieven vaststellen. NZa-directeur regulering Josefien Kursten spreekt van een paradigmashift. ‘De tarieven garanderen de kwaliteit die is afgesproken in het kwaliteitskader.’
Josefien Kursten, NZa-directeur regulering
NZa-directeur Josefien Kursten: ‘Als mensen minder naar het ziekenhuis gaan, zullen ziekenhuizen moeten afslanken.’
Premium

De nieuwe bekostiging voor verpleeghuizen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Minimum tarieven verpleeghuizen leggen bodem voor kwaliteit. Wie gelooft dit soort verhalen. Zodra je afstapt van de landelijke (gelijkwaardige) tarieven, dan weet je waar je terecht komt. Blauwe ogen en glimlach gaan het tarievenstelsel verpleeghuizen verpesten. Ik zeg dit, omdat de willekeur van bestuurders, ook van de NZA, tot alles in staat zijn om quasi onder de noemer kwaliteit hun zin door te drukken. Kwaliteit is enerzijds meetbaar en anderzijds is het een beleving. De ene bewoner heeft het uitstekend goed en de ander klaagt over het kan beter. Uniformiteit in tarieven en in verhouding directe kosten en indirecte kosten houden balans in het bekostigingssysteem, ook van verpleeghuizen. Dan wordt heel veel meetbaar!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.