Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa verduidelijkt declareren met praktijkvoorbeelden

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geeft voor ruim zestig aangedragen praktijksituaties duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan. De uitwerking van deze ruim vraagstukken moet ziekenhuizen helpen bij de uitvoering van hun aanvullende omzetonderzoeken.
NZa verduidelijkt declareren met praktijkvoorbeelden

De brancheorganisaties van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en accountants konden in de afgelopen weken hun vragen over het toepassen van de registratie- en declaratieregels in specifieke situaties voorleggen aan de NZa. Door de beantwoording van deze vragen door de NZa hoopt de autoriteit dat nu duidelijk is welke situaties volgens de regels toegestaan zijn en welke verboden.

Verboden

De vragen en de reacties zijn integraal opgenomen op de zogenoemde verboden-toegestaan-lijst. Deze lijst is te vinden op de website van de NZa, zodat ook alle andere ziekenhuizen en zorgverzekeraars hier gebruik van kunnen maken.

Een klein aantal vragen is voor de NZa aanleiding geweest om de regelgeving per 1 januari 2015 te wijzigen. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld de noodzaak om de uitvoerbaarheid te verbeteren of innovatie te stimuleren. In de verboden-toegestaan-lijst is aangegeven voor welke punten dit specifiek geldt.

Integrale bekostiging ziekenhuizen

Specialisten en bestuurders moeten vanaf 2015 samen onderhandelen over de prijs die zij vragen per aandoening. Hoe dat verloopt, leest u in dit dossier.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.