Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa wil actieve rol wijkverpleegkundigen in bekostiging

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vraagt wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen in de wijk mee te denken over het nieuwe bekostigingsmodel voor de wijkverpleging. In het nieuwe bekostigingsmodel moeten de zorgvraag en de zelfredzaamheid van de cliënt en het professioneel handelen van de wijkverpleegkundige voorop komen staan. 'Het uitgangspunt is zorg met goede uitkomsten voor cliënten, tegen redelijke kosten', aldus de NZa.
care400.jpg

De NZa onderzoekt samen met de Universiteit Maastricht welke cliëntkenmerken bepalend zijn voor de behoefte van cliënten aan wijkverpleegkundige zorg. Deze week wordt een vragenlijst hierover voorgelegd aan meer dan 9000 wijkverpleegkundigen. Het doel is relevante cliëntenkenmerken vast te stellen die de inzet aan wijkverpleegkundige zorg kunnen voorspellen. ‘Denk hierbij aan kenmerken over de gezondheid, het functioneren en de omgeving van de cliënt’, schrijft de autoriteit op haar website. ‘Met deze kenmerken zullen cliëntengroepen gevormd worden die de basis vormen voor de nieuwe bekostigingsvorm. Binnen de nieuwe bekostigingsvorm zal uiteraard ruimte zijn om de daadwerkelijke zorgverlening af te stemmen op de individuele behoeften van de cliënt.’

Dossier Governance
In het dossier governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.