Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Om de tafel met het zorgkantoor

Oplopende spanning tussen kwaliteit en prijs
Om de tafel met het zorgkantoor

Door: Olaf Boschman

Prijs- en productieafspraken zijn hete hangijzers in de onderhandelingen met de zorgverzekeraars. Kwaliteit komt wel ter sprake, maar door de budgetkortingen in de AWBZ en de prijsconcurrentie bij verzekeringen, verschuift de focus richting prijs.

Met het oog op de onderhandelingen willen bestuurders en managers van diverse zorginstellingen liever geen vragen beantwoorden over zorginkoop. Als ze het al doen, dan op voorwaarde van anonimiteit. Dat geldt bijvoorbeeld voor een bestuurder van een grote thuiszorgorganisatie. Omdat de zorgverzekeraars de touwtjes in handen hebben, lijkt het hem raadzaam niet openlijk te reageren. Dat zou zijn onderhandelingspositie schaden, hoewel er volgens hem amper sprake is van onderhandelingen. “Het is opgelegd pandoer, waarbij de prijs heel bepalend is en aanbieders van thuiszorg zich min of meer op prijs tegen elkaar laten uitspelen.”

Lees het het hele artikel in:

Zorgvisie Financiënspecial, nr. 12A

Jaargang 37, december 2007

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.