Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden neuroloog Twente toont berouw

Mark van Dorresteijn
De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente zegt spijt te hebben van zijn daden in het NRC Handelsblad. In een interview zegt hij zijn persoonlijke neergang weliswaar te betreuren, maar “het is niets vergeleken met wat ik patiënten heb aangedaan”.

Jansen Steur zegt tegen het dagblad in te zien dat het voor hem niet meer mogelijk is als arts te werken. Hij schrijft zijn fouten toe aan zijn medicijnverslaving. Vanaf 1999 zou hij afhankelijk geweest zijn van slaapmiddelen, als gevolg van stress door problemen thuis.

Verkeerde geneesmiddelen en diagnoses

De neuroloog schreef jarenlang verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. Ook stelde hij tientallen foute diagnoses; hij vertelde patiënten dat ze de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose hadden, terwijl dat niet het geval was.

Gerechtelijk onderzoek

In september oordeelde een onafhankelijke commissie bovendien dat het Twentse ziekenhuis tussen 1992 en 2005 op de hoogte was van het falen van Jansen Steur, maar dat heeft verzwegen. Het Openbaar Ministerie in Almelo maakte begin deze maand bekend een gerechtelijk onderzoek te starten tegen zowel de neuroloog als het Twentse ziekenhuis.(ANP)

Lees ook:

Neuroloog Twente vervolgd voor mishandeling

‘Omstreden neuroloog vervalste onderzoek’

MST zoekt patiënten omstreden neuroloog

Omstreden neuroloog werd vaker ontslagen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.