Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ondernemingsraad ADRZ wil veiligheidscertificaat alsnog halen

De ondernemingsraad van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis vindt dat alles op alles moet worden gezet om het Veiligheids Management Certificaat alsnog binnen te halen. Dat schrijft Omroep Zeeland.
Ondernemingsraad ADRZ wil veiligheidscertificaat alsnog halen

De OR meent dat zonder het certificaat de kans bestaat dat verzekeraars stoppen met het vergoeden van behandelingen. En dat kan weer grote gevolgen hebben voor het ziekenhuis. Dat zegt Willeke de Koster van de OR op Omroep Zeeland.

Verscherpt toezicht
Volgens De Koster kwam het niet als een verrassing dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) met maatregelen zou komen, maar ze had gehoopt op iets meer tijd. De Inspectie heeft per 11 juli het ADRZ onder verscherpt toezicht gesteld omdat het ziekenhuis de veiligheid van patiënten niet kan garanderen. Om diezelfde reden hebben ze het certificaat niet gekregen.  ‘Als we tot het eind van het jaar zouden hebben gehad, zou dat fijn zijn geweest’, aldus De Koster.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.