Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ondervoeding in Amphia drastisch gedaald

Het ondervoedingspercentage onder patiënten in de drie vestigingen van het Amphia Ziekenhuis is binnen twee jaar gedaald van ruim dertig procent naar 8,3 procent. Het ziekenhuis stelt dat het uitgezette beleid heeft gewerkt.

De afdeling diëtetiek maakte twee jaar geleden samen met chirurgen en internisten een plan van aanpak. Alle kwetsbare patiënten worden gescreend zodra ze het ziekenhuis binnen komen. Wanneer artsen ondergewicht constateren, voeden ze de patiënt bij met een persoonlijk bijvoedingsplan dat bestaat uit extra voeding, snacks, drinkvoeding uit een pakje of vloeibaar voedsel toegediend via een slangetje.

Onder de risicogroep vallen onder andere mensen met kanker, ouderen en mensen die acuut geopereerd moeten worden. Bij twijfel zet het ziekenhuis de bio-impedantiemeter in, deze meet het vocht-, vet- en spiergehalte van het lichaam. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.