Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek bij ouderen naar concentratie kankerbehandeling

Redacteur Zorg+Welzijn
Het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven, het IKZ, gaat onderzoeken of concentratie van kankerbehandelingen bij specialistische instellingen, gunstig is voor oudere patiënten.
Onderzoek bij ouderen naar concentratie kankerbehandeling
Foto: ANP Lex van Lieshout

Specialistische kankerbehandelingen worden steeds vaker in een paar ziekenhuizen uitgevoerd. Ouderen moeten hierdoor naar een ander ziekenhuis dan dat ze gewend zijn. Veel van hen zien de lange reis naar een nieuw ziekenhuis niet zitten.

Ziekenhuis in de buurt

Het Kankercentrum IKZ gaat onderzoeken welke afwegingen bij ouderen een rol spelen. De studie houdt zich de komende vier jaar bezig met patiënten van 70 jaar en ouder in Zuid-Nederland. Deze mensen zijn vaak minder mobiel en ze hechten veel waarde aan een ziekenhuis of dokters in de buurt. Het geld komt van KWF Kankerbestrijding.

Kwaliteitscentrum

Het IKZ is een kennis- en kwaliteitscentrum op het gebied van oncologische en palliatieve zorg in Brabant en Noord-Limburg. De instelling kreeg vorig jaar al een subsidie van zes ton voor een grootschalig onderzoek naar effectiviteit van de behandeling van ouderen met dikkedarmkanker.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.