Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek fusieverbod verzekeraar-zorg start later

Redactie Zorgvisie
Het onderzoek naar de integratie van zorgverzekeraars en zorgorganisaties verschijnt in juni. De commissie die de Tweede Kamer hierover moet adviseren, is nu pas samengesteld.

Minister Klink moet van de Tweede Kamer laten onderzoeken of een verbod op fusies tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders nodig is. Het resultaat had er 1 mei moeten zijn, maar dat gaat niet lukken. “Het vinden van een evenwichtige commissie heeft meer tijd gekost dan ik op het moment van mijn toezegging had ingeschat”, schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Verticale integratie

Voorzitter van de commissie Verticale integratie zorgverzekeraars en zorgaanbieders is econoom Barbara Baarsma. Andere leden zijn de economen Eric van Damme en Theon van Dijk en de juristen Tom Ottervanger en Weyer VerLoren van Themaat.

Vlietland Ziekenhuis

Het parlement is voor een fusieverbod van verzekeraars en zorginstellingen, maar volgens Klink kan dit op grond van Europese regels niet zomaar. De commissie moet uitzoeken of zo’n verbod mogelijk en noodzakelijk is. Aanleiding voor het onderzoek is de overname van het Vlietland Ziekenhuis door zorgverzekeraar DSW. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Klink: onderzoek fusieverbod ziekenhuis en verzekeraar

Klink: zorgverzekeraar mag ziekenhuis kopen

Verzekeraar in ziekenhuis leidt tot verstarring zorg

Bestuurder Vlietland over debat samenwerking DSW

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.