Onderzoek Harvard: gebruik ziekenhuis-epd verre van optimaal

Ziekenhuis-epd's bevatten teveel informatie en zijn onvoldoende gebruiksvriendelijk. Daarom zoeken zorgverleners naar praktische oplossingen die lang niet altijd bijdragen aan de patiëntveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van Harvard-wetenschapper Shiri Assis-Hassid.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Assis-Hassid
© gpointstudio / Getty Images / iStock

Het onderzoek van Shiri Assis-Hassid verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One. De Harvard-onderzoeker verrichte haar werkzaamheden met een aantal collega’s in een groot, niet bij name genoemd ziekenhuis in het noord-oosten van de Verenigde Staten.

Uit het onderzoek blijkt dat zorgverleners lang niet altijd gebruik maken van het epd, maar andere manieren vinden om medische informatie uit te wisselen. Niet zelden zijn dit handgeschreven notities.

Meelopen ochtendrondes

Om een goed beeld te krijgen van het feitelijke gebruik van het ziekenhuis-epd, liepen de onderzoekers mee met de ochtendrondes van zorgverleners. Zij konden hierbij vrijelijk aantekeningen maken van het epd-gebruik.

0
1484

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.