Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek: meerderheid Nederlanders vertrouwt epd

Circa 85 procent van de Nederlanders denkt dat de invoering van het landelijke epd goed is voor de kwaliteit van zorg. Bijna 70 procent vertrouwt erop dat hun medische gegevens veilig zijn in het elektronisch patiëntendossier. Dat meldt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) op basis van onderzoek door TNS NIPO.

Voor het onderzoek zijn 1200 mensen ondervraagd. Van de ondervraagden zegt 94 procent geen bezwaar te hebben tegen de uitwisseling van hun medische gegevens. Het overige percentage is bezorgd over de beveiliging van het epd en daarmee over hun privacy. Vooral huisartsen bleken onlangs nog weinig vertrouwen te hebben in het systeem. Een derde van de artsen heeft het bezwaarformulier tegen het epd ondertekend.

In februari heeft de Tweede Kamer ingestemd met de invoering van het epd, met de bedoeling om artsen en andere zorgmedewerkers in het voorjaar van 2010 te verplichten zich aan te sluiten bij het elektronisch patiëntendossier. Het voorstel ligt momenteel nog in de Eerste Kamer. In maart bleek dat in totaal 438.000 Nederlanders bezwaar hebben gemaakt tegen de uitwisseling van hun gegevens via dit systeem. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

KNMG wil geen landelijk EPD

Consumentenbond: Patiënt machteloos bij misbruik epd

Meerderheid artsen maakt bezwaar tegen epd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.