Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onrust bij Rode Kruis om zorghotels

Annelies Vermeulen
Onder leden en vrijwilligers van het Rode Kruis heerst onrust wegens de voorgenomen sluiting van drie zorghotels van het Rode Kruis. Zij voelen zich geweerd van de vergadering zaterdag waarin de ledenraad een besluit neemt over de hotels. Dat heeft een woordvoerster van het Rode Kruis bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.
Onrust bij Rode Kruis om zorghotels

Het Rode Kruis stuurde haar leden onlangs een bericht waarin zij het besloten karakter van de vergadering onderstreept. Volgens de woordvoerster wonen al jaren alleen afgevaardigden van leden de vergadering bij. “Dat is om logistieke redenen besloten. Het Rode Kruis telt duizenden leden, het is niet te doen om met 10.000 man tegelijk een discussie te voeren.”

Beladen onderwerp

Het bestuur handelde uit voorzorg omdat het signalen kreeg dat veel leden toch van plan waren om de vergadering bij te wonen vanwege het beladen onderwerp. “Het voornemen de zorghotels te sluiten, heeft veel emoties en verdriet teweeggebracht”, aldus de woordvoerster.

Zorghotels

Het Rode Kruis beschikt over drie zorghotels: De Paardenstal, Hotel IJsselvliedt en Hotel De Valkenberg. De zorghotels worden begin 2013 en begin 2014 gesloten. Het Rode Kruis wil in de toekomst vakanties organiseren bij andere vakantie-accommodaties, zodat ze hun gasten onverminderd kunnen blijven steunen. Het Rode Kruis wil de zorghotels sluiten om geld te besparen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Vakbond wil actie voeren tegen sluiting zorghotels

Agis geeft Goois zorghotel niet op

Atrium MC en Zorghotel Welloord gaan samenwerken

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.