Onrust door nieuwe werkwijze Aafje

Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels is in Rotterdam gestart met een nieuwe werkwijze bij vijf flats. Deze nieuwe werkwijze heeft weinig meer te maken met aandacht voor de cliënt, vindt Ineke Palm van de SP in Rotterdam. Volgens Aafje is de nieuwe werkwijze het resultaat van gemeentelijke besluiten en herindicatie.
Onrust door nieuwe werkwijze Aafje

De zorgorganisatie verschijnt deze week in het nieuws door een bericht in de Telegraaf. Poetsploegen zouden als een tornado door de huizen van bewoners trekken. Contact met de bewoner zou daarbij niet mogen ontstaan. Tot slot worden medewerkers vervangen door robotstofzuigers.

Nieuwe werkwijze

De werkelijkheid ligt genuanceerder, meent Jet Heerdink, woordvoerder Aafje. ‘Vanaf 22 april dit jaar hebben wij een andere opdracht van de gemeente gekregen. We worden betaald voor  een aantal resultaten die we bij onze klanten moeten behalen, en even de hond uitlaten of het balkon schoonmaken, zitten daar niet bij. Daar moeten andere manieren voor verzonnen

7
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.