Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ontevreden leden verlaten ActiZ

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zeker vier grote zorgaanbieders, waaronder Cordaan, zeggen uit onvrede hun lidmaatschap van brancheorganisatie ActiZ op. 'De sector moet zich open en constructief opstellen', vindt Eelco Damen van Cordaan.
eelcodamen.jpg
Premium

Het rommelt bij brancheorganisatie ActiZ.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Beste Bestuurders stap niet uit de organisatie ActiZ. Probeer alle energie te steken in een sterk bestuur. Uitstappen uit ActiZ is koren op de molen voor het Ministerie VWS. Dan kan VWS doorgaan met het lanceren van wilde ongecontroleerde plannen en veranderingen. Trap op de rem. Ga in conclaaf. Zoek naar eenheid en desnoods door het bestuur van ActiZ op te schonen. ActiZ jarenlang toonaangevend en nu wat ik lees onderdeel van de verwarring.

  2. Lees alle reacties
  3. Door de stelselwijziging zijn de posities veranderd. In tijden van transformatie is er behoefte aan richting. Zeker wanneer de wijziging onomkeerbaar is. De branche zou meer richting hebben kunnen aangeven. Bijvoorbeeld dat het oude concept (budgetdenken vanuit het collectief en het klassieke intramurale setting) op termijn echt einde verhaal is. Maar hiertoe moet ze wel in staat zijn en/of bereid zijn. Om uit de comfort zone te treden en de nek uit te steken. Dat heeft ze gedaan maar dan vanuit de defensieve kant. Vraag is of de branche daarmee haar kruit reeds verschoten heeft.
   Achteraf had ze onder andere onderscheidende concepten en start ups (zorgondernemers) publiekelijk kunnen aanreiken, die de leden inspireren om hun organisatie op een fundamentele- en navolgbare wijze te kantelen; van organisatie gedreven naar mens gedreven (klant- en medewerker) gedreven. Waarin publieke zorg (op termijn) ook daadwerkelijk gescheiden wordt van privaat (wonen en service). Nu vliegen de miljoenenverliezen je bij de zorgorganisaties om de oren, en vindt er kapitaalvernietiging plaats door korte termijnoplossingen en faillisementen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.