Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslag voor vierhonderd huishoudhulpen

Thuiszorgorganisatie Zorggroep Zuid-Gelderland wil vierhonderd van de vijfhonderd vaste huishoudelijke hulpen ontslaan. Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander. De maatregel is nodig om faillissement te voorkomen.

Bestuursvoorzitter Dick Herfst in de krant: “Doen we nu niets, dan houdt de huishoudelijke hulp helemaal op te bestaan.” Gisteren zijn de werknemers en cliënten over het voornemen geïnformeerd. Het werk moet worden overgenomen door goedkopere alfahulpen.

De vakbond AbvaKabo zegt zich met hand en tand te zullen verzetten tegen gedwongen ontslagen bij de Zorggroep Zuid-Gelderland.

Kwaliteit

De Nijmeegse wethouder Lenie Scholten van Zorg wil vanwege de ontslagmaatregel de aanbesteding voor huishoudelijk werk opnieuw doen: “Met zoveel alfahulpen schiet de kwaliteit er te veel bij in”, zegt zij in De Gelderlander. “Dat is nooit onze bedoeling geweest. Ik wil graag als nieuwe voorwaarde voor inschrijvende zorgaanbieders dat ze huishoudelijke hulp moeten aanbieden met merendeels vaste arbeidskrachten.” Consequentie is dan wel dat de zorg duurder wordt. “Ik schat 25 procent.” Lees hier het hele artikel.

Links:

Thuiszorg stapt massaal over op alfahulp

Wmo lokt eerste faillissement uit in thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.