Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagaanvraag 750 thuishulpen Vierstroomzorgring

Het Centrum Werk en Inkomen heeft goedkeuring gegeven voor het eerste massaontslag in de thuiszorg. De Vierstroomzorgring mag 750 thuishulpen ontslaan.. De organisatie hoopt dat zo’n 250 van hen aan de slag wil als alfahulpen.

Het Centrum Werk en Inkomen heeft de ontslagaanvraag voor 750 werknemers vorige week goedgekeurd. De zorgorganisatie hoopt dat 250 van hen aan de slag zullen gaan als alfahulp. Zij hebben tot 15 oktober de tijd om zelf ontslag nemen.

Oorzaak is WMO

In juli maakte de Vierstroomzorgring bekend ruim 1000 thuishulpen te zullen ontslaan. Oorzaak is dat gemeenten in de WMO grotendeels de goedkope vorm van huishoudelijke hulp toewijzen. Veel zorgaanbieders zitten daardoor opgescheept met te duur personeel. Het massaontslag bij Vierstroomzorgring valt uiteindelijk lager uit, omdat de organisatie 300 mensen toch aan het werk kan houden als thuishulp (niveau 2) of gaat opleiden tot thuishulp niveau 3. Ze zullen mogelijk wel van standplaats moeten veranderen. De werkgever voert met alle betrokken medewerkers individuele gesprekken. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.