Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bij Vitras van de baan

Vitras/CMD uit Nieuwegein verwacht dat gedwongen ontslagen toch niet nodig zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Eind vorig jaar kondigde de thuiszorgorganisatie nog een reorganisatie aan waarbij banen op het spel stonden.

Dat Vitras/CMD ontslagen nu kan vermijden is deels een gevolg van het besluit van staatssecretaris Bussemaker. Hoewel de exacte aanpassing van de wet door Bussemaker nog niet bekend is, verwacht Vitras /CMD volgens woordvoerster Janneke Wuckers de reorganisatie zonder gedwongen ontslagen te kunnen uitvoeren. Als de ondernemingsraad ermee instemt, werken de medewerkers in de loop van dit jaar in kleine zelfstandige eenheden. Dat levert vooral een besparing op bij het management. Die moet met natuurlijk verloop en eventueel enkele overplaatsingen gerealiseerd kunnen worden, zegt Wuckers in het AD. De cliënten merken volgen haar weinig van de operatie. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

Vakbond prijst ingrijpen van Bussemaker

Ontslagen ZZG thuiszorg mogelijk teruggedraaid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.