Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen dreigen bij thuiszorg Activite

Thuiszorgorganisatie Activite dreigt honderden thuiszorghulpen te moeten ontslaan. Dat meldt het Leidsch Dagblad. De organisatie, voorheen Thuiszorg Groot Rijnland, kampt volgens de krant met grote problemen.
Ontslagen dreigen bij thuiszorg Activite

De krant beschikt over een emailwisseling tussen wethouders in de regio over ontslagen bij Activite. Directeur Lita Berkhout van Activite ontkent dat er al overeenstemming is met de ondernemingsraad en de raad van toezicht over het ontslag van honderden medewerkers, zoals uit de e-mails zou blijken. Volgens haar zijn ontslagen nog niet aan de orde, omdat de organisatie nog volop wil overleggen met de gemeenten in de regio.

Ontslagen thuiszorg

Berkhout ontkent niet dat er grote problemen zijn. Die hebben te maken met de herindicatie in het kader van de Wmo. Klanten krijgen veel meer goedkope huishoudelijke hulpen toegewezen. Activite heeft veel meer duurde thuishulpen in dienst dan goedkopere huishoudelijke hulpen. “Het is lastig voor de klanten, lastig voor ons personeel en financieel is het voor ons ook zeer slecht”, aldus Berkhout in het dagblad. (Leidsch Dagblad)

Lees ook:

Ontslagen ZZG thuiszorg mogelijk teruggedraaid

Ontslagen bij Haagse thuiszorg

Kamervragen over herindicaties thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.