Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ontslagen verdeelden Loek Winter en St. Jans Gasthuis

Mark van Dorresteijn
Zorgondernemer Loek Winter stapt niet in het St. Jans Gasthuis in Weert vanwege onenigheid over ontslagen. Volgens Winter maakten tegenvallende half jaarcijfers ontslagen onvermijdelijk, maar het ziekenhuis wilde er niet aan.
Ontslagen verdeelden Loek Winter en St. Jans Gasthuis

“Persoonlijk zijn de verhoudingen met Weert prima”, zegt Winter. “De tijd bleek echter niet rijp te zijn voor verdere stappen.” In oktober werd bekend dat de publiek-private samenwerking tussen de MC-Groep van Loek Winter en het ziekenhuis was opgezegd en dat Winter afstand had gedaan van zijn minderheidsbelang in het ziekenhuis.

Halfjaarcijfers

“De halfjaarcijfers vielen tegen. Wij wilden hierop reageren door te snijden in het personeelsbestand. Omdat dit inging tegen een eerder opgesteld businessplan, moesten we hierover overleggen. Die gesprekken duurden lang en waren erg ingewikkeld, met veel verschillende partijen en belangen. Het ziekenhuis wilde zonder ontslagen op de situatie reageren. Uiteindelijk bleek het beter met de gesprekken te stoppen.”

Kleinschalige ziekenhuizen

De MC-Groep gaat wel door met het participeren in een keten van kleinschalige ziekenhuizen. “We willen nog steeds participeren in ziekenhuizen om de prestaties te verbeteren”, zegt de zorgondernemer met een belang in de IJsselmeerziekenhuizen. “Over nieuwe ziekenhuizen kan ik nog niets zeggen. Alle 23 kleine ziekenhuizen in Nederland kunnen een potentiële kandidaat zijn.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

MC Groep wil Emmeloord verkopen

MC Groep boekt half miljoen winst

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen

Definitief akkoord sociaal plan MC Groep

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.