Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Ontslaggolf onder Drentse thuishulpen

In Zuidoost-Drenthe verliezen vanaf 1 januari zeker 280 thuishulpen hun baan. Dat meldt het Dagblad van het Noorden
Ontslaggolf onder Drentse thuishulpen

Zorggroep Tangenborgh ontslaat volgens het Dagblad van het Noorden 31 medewerkers die werken in de gemeente Coevorden. Deze ontslagen komen bovenop het ontslag van 250 thuiszorgmedewerkers in de gemeente Emmen die vorige week zijn aangekondigd. De oorzaak van de ontslag golf is een nieuwe manier van aanbesteden van huishoudelijke zorg door de Drentse gemeenten. Donderdagavond is het centrum van Emmen een betoging van thuishulpen, een afvaardiging van werkgevers, vakbonden en landelijke en lokale politici. Zij willen dat de afbraak van de thuiszorg wordt stopgezet.

Bezuinigen

Gemeenten worden naar eigen zeggen gedwongen om te bezuinigen op de hulp via de Wmo. De hulpvraag neemt door de vergrijzing toe, maar het beschikbare rijksbudget niet. Riek van Kampen van Abvakabo FNV zegt dat de bonden de problemen hebben aangekaart bij PvdA-leider Diederik Samsom. Zij willen dat het nieuwe kabinet maatregelen neemt om de pijn voor de thuishulpen te verzachten. (Dagblad van het Noorden / © ANP Koen Suyk)

Lees meer:

Duizenden nieuwe indicaties in Wmo Arnhem
Vakbond wil huishoudelijke hulp rechten geven
Gemeente kiest weer voor alfahulp

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ook ik begrijp niet waarom Buurtzorg zoveel aandacht krijgt, dit is overduidelijk door partijen neergezet. Alle wind mee, afspraken met zorgkantoren die geen mens voor elkaar krijgt. Als je de staatsecretaris maar vaak genoeg op de “koffie” krijgt komt het wel goed. Nu pikken ze de krentjes uit de pap en als je maar hard genoeg blijft roepen “kijk eens hoe goed we zijn”, gaat men het vanzelf geloven. Ik heb de andere kant gezien.

  3. het buurtzorgconcept zit helemaal niet te wachten op de HH verzorging bij de (voor hun) cliënten HH verzorging, totaal oninteressant , plukken de duurdere zorg krenten uit de pap. en de familie/of gemeente mag de huishoudelijke verzorging doen. De gewone thuiszorg regelt dit wel! Nog een tijdje en dan komen we er vanzelf wel achter dat je zonder goede /achtervang de mantelzorgers, voor oudere zonder sociaal netwerk dit niet de goede zorg is, En ook nog eens veel duurder dan de normale thuiszorg

  4. @karin. Het klopt dat er een paar spelers zijn die alle kansen krijgen terwijl bestaande partijen met geen mogelijkheid de bestaande zorgverlening op peil kunnen houden. De zorg wordt compleet uitgekleed maar daar in de media een paar initiatieven vol in het licht te zetten lmoet het lijken alsof het kaf van het koren gescheiden wordt. Dit is ronduit verwerpelijk.
    Er triest dat naast clieneten nu ook de huishoudelijke hulpen speelbal worden van dit spel.

  5. Geweldig om te zien hoe onze Jos de Blok met Buurtzorg de negeatieve aandacht de dans ontspringt. Wist u dat een groot deel van de ontslagen medewerkers voor buurtzorg ( buurtdiensten) werkt?
    Nee tuurlijk niet, Buurtzorg moet uit de wind gehouden worden, de hype goes on…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.