Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oogziekenhuis Rotterdam neemt epd van CSC

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft een contract ondertekend met CSC Nederland voor een nieuw zis/epd. Het contract omvat CSC Care Solutions, inclusief hosting en technisch applicatiebeheer. De inspanningen zijn erop gericht om CSC Care Solutions medio 2017 in Het Oogziekenhuis Rotterdam in gebruik te nemen.
oogziekenhuis400.jpg
van links naar rechts: Marco den Heijer

Nico Klay, voorzitter raad van bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam: ‘Het Oogziekenhuis Rotterdam is een gespecialiseerde leverancier van oogheelkundige topzorg. Met de keuze voor CSC Care Solutions heeft Het Oogziekenhuis een ict-oplossing die aansluit bij zijn specifieke oogheelkundige activiteiten en ambities voor de toekomst. De moderne samenwerkingsvorm en inrichting met CSC maken dit tot een goed werkzame, betaalbare en toekomstgerichte oplossing. In CSC vinden wij een partner met een gezamenlijke ambitie tot innovatie in de gezondheidszorg.’

ZIS/EPD
CSC’s zis/epd-oplossing is gericht op gegevensuitwisseling en is goed koppelbaar met andere ict-oplossingen en met specifieke oogheelkundige medische apparatuur. CSC Care Solutions is een flexibele oplossing, die per module of in zijn geheel kan worden afgenomen en ingezet. De oplossing is open van architectuur en daardoor eenvoudig in te passen in het bestaande ict-landschap. Het ziekenhuis is met deze oplossing regisseur van zijn eigen ict-omgeving.

Totaaloplossing
CSC gaat voor Het Oogziekenhuis Rotterdam de hosting en het technisch applicatiebeheer van CSC Care Solutions verzorgen. De hosting is een belangrijk bijkomend voordeel van CSC’s oplossing voor ziekenhuizen. Het betekent dat er geen investeringen in ict-infrastructuur of extra migratietrajecten nodig zijn. De totaaloplossing kent daardoor een transparante kostenopbouw en een lage total cost of ownership. Met CSC als oplossings- en dienstenpartner krijgen ziekenhuizen zo de ruimte om innovatie te realiseren voor de zorg.

Innovatie
Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands bij CSC zegt: ‘We zijn zeer verheugd dat Het Oogziekenhuis Rotterdam als nationaal expertisecentrum kiest voor de toegevoegde waarde van CSC Care Solutions. Het is een flexibel inzetbare oplossing met een inzichtelijke kostenopbouw. CSC Care Solutions geeft ziekenhuizen de mogelijkheid de zorg zelf te innoveren.’

Dossier Epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.