Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Ook hulp voor kinderen van ggz-patiënt’

Redacteur KinderopvangTotaal
Er moet meer aandacht komen voor de kinderen en familie van patiënten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Dat vindt Lea Bouwmeester (PvdA). Ze wil voor het zomerreces een initiatiefnota indienen, waarin ze zal pleiten voor een screening van familieleden van een patiënt.
'Ook hulp voor kinderen van ggz-patiënt'

‘Als een van de ouders in de verslavingszorg of de ggz belandt, moet er ook gekeken worden of het kind hulp nodig heeft. Dat hoeft geen enorme actie te zijn, maar gewoon een klein steuntje in de rug’, aldus Bouwmeester. ‘Nu zijn kinderen nog afhankelijk van de goodwill van een instelling om opgevangen te worden.’

Sneller naar huis

Volgens Bouwmeester moeten ook andere familieleden meer aandacht krijgen, omdat die er soms zelf aan onderdoorgaan. ‘Uit onderzoek blijkt dat ook zij regelmatig in de ggz belanden. Dat ligt niet aan onwil van het personeel, maar aan het feit dat het probleem niet heel bekend is en er gewoon te weinig geld en tijd is om eerder in te grijpen’, aldus Bouwmeester. ‘Er hoeft niet meer geld bij om dit probleem op te lossen, het moet anders ingezet worden. Mensen kunnen, als dit plan wordt ingevoerd, sneller uit de instelling naar huis’, denkt de politica. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP )

lees meer

Kamer kritisch over controle ggz-declaraties

‘Investeren in ggz versterkt geluksgevoelens’

Amsterdam betaalt eigen bijdrage GGZ

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.