Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Janine Oosting versterkt raad van bestuur IJsselland Ziekenhuis

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Janine Oosting is door de raad van toezicht van het IJsselland Ziekenhuis benoemd als lid van de raad van bestuur. Zij volgt Joke Boonstra op, die in september vorig jaar toetrad tot de rvb van het Erasmus MC.
180123 Ijsselland Ziekenhuis Benoemt Nieuw Lid Raad Van Bestuur
Foto: IJsselland Ziekenhuis

Janine Oosting heeft een achtergrond als klinisch chemicus. Sinds 2010 is zij werkzaam bij het Radboudumc; eerst als hoofd Laboratorium Klinische Chemie en later als hoofd Radboudumc Laboratorium voor Diagnostiek. Oosting is bekend met algemene en academische ziekenhuizen. Zo is zij in verschillende ziekenhuizen werkzaam geweest als klinisch chemicus en als hoofd laboratorium, waaronder Ziekenhuis Bernhoven en de Sint Maartenskliniek. Oosting heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als vicevoorzitter van het bestuur Stafconvent.

Betaalbare zorg

De raad van toezicht van het IJsselland Ziekenhuis is zeer verheugd met de komst van Janine Oosting. ‘De raad van toezicht ziet een bestuurder die vanuit de medisch inhoudelijke invalshoek haar rol als lid van de raad van bestuur kan vervullen’, aldus Hendrik van Moorsel, voorzitter van de rvt. Volgens de voorzitter is Oostings bestuurlijke ervaring bij zowel algemene als academische ziekenhuizen van grote waarde om de verdere ontwikkeling van goede en betaalbare zorg te realiseren. ‘De raad van toezicht ziet dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.’

Samenwerking

Met de komst van Oosting is de raad van bestuur weer op volle sterkte. Albert van Wijk, voorzitter raad van bestuur, kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe collega. ‘Graag ga ik samen met Janine aan de slag met de uitdagingen die er voor het IJsselland liggen de komende periode.’ Oosting is zelf ook blij met haar volgende stap. ‘Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring te gaan gebruiken om dat te realiseren en wil het verschil maken voor zowel de medewerkers van het IJsselland als voor de patiënten.’ Oosting start op 1 april 2018 met haar nieuwe functie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.