Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Operatieproces in veel ziekenhuizen nog niet op orde

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Operatieteams in ziekenhuizen moeten hun procedures rondom patiënt- en medicatieveiligheid aanzienlijk verbeteren. De Inspectie zal steeds strenger gaan handhaven en kan uiteindelijk zelfs afdelingen sluiten als ziekenhuizen hardleers blijven.
Operatieproces in veel ziekenhuizen nog niet op orde
Premium

Dat zegt de Inspecteur Generaal

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. TOP lijsten hebben overduidelijk GEEN verbetering in mijn OK gebracht, alleen meer Administratieve ‘Rompslomp’ met het duidelijke gevaar, dat als de kruisjes maar gezet zijn, het goed is.
   Nee dus.
   Wat dan wel??
   NADENKEN !! en voor jezelf alles nogmaals checken voor je iets ( vooral irreversibels) doet.
   Helpt geen TOP lijst, hoe uitgebreid ook, voor.
   Frustreert alleen maar meer.
   Schijnzekerheid!
   Dat blijkt uit bovenstaande maar al te duidelijk.
   Maar op de voorpagina van de krant doet het wel goed hoor..
   Zie Telegraaf vanochtend.

  2. Lees alle reacties
  3. Toch vinden er nog steeds links/rechts verwisselingen plaats, ondanks dreiging met de tuchtrechter. Natuurlijk is het voor iedere betrokkene, slachtoffer, maar ook zorgverleners een drama als iemand aan de verkeerde kant wordt geopereerd. Vandaar, dat al ver voor de bemoeienis van de inspectie alles werd gedaan om dit te voorkomen. Toch blijft het voorkomen, shit happens nou eenmaal, en zal ook blijven voorkomen.
   Vooral de woordjes ‘nog steeds’ triggeren mij steeds vaker, omdat ze vaak aanleiding zijn tot nog meer regels, die de zorg onnodig duur maken. Ik lees in het rapport van de inspectie, dat er veel is bereikt, dat er veel is gestructureerd conform de eisen van de inspectie, dat geeft duidelijkheid. De zorgprofessionals hebben goed geluisterd en hun gedrag sterk verbeterd. Genoeg moet echter ook wel eens genoeg kunnen zijn. Niet nog meer regels en wetten graag.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.