Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnieuw directeur weg bij NZa

Mark van Dorresteijn
Mindert Mulder, directeur cure, stapt op bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zijn vertrek is het gevolg van aanpassingen binnen de organisatie. Mulder gaf leiding aan het werk van de NZa bij de vernieuwingen in de curatieve zorg.
Opnieuw directeur weg bij NZa

De NZa lag de afgelopen tijd zwaar onder vuur, onder meer door de zelfmoord van klokkenluider Arthur Gotlieb, die een dik dossier achterliet met zaken die allemaal niet goed gaan bij de NZa. Minister Edith Schippers wil het gezag van de toezichthouder herstellen en zegde strengere regels en richtlijnen toe, en een duidelijkere taakverdeling tussen de NZa en VWS.

Verbeteringen

De NZa laat vandaag weten momenteel te werken aan ‘verbeteringen naar aanleiding van het tragische overlijden van Arthur Gotlieb en het daarop volgende rapport van de commissie-Borstlap naar het intern functioneren van de NZa’. De commissie schrijft de geconstateerde tekortkomingen niet toe aan een persoon of enkele personen, maar constateert onder meer dat er verbeteringen nodig zijn voor een betere balans tussen product- en mensgericht management.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.