Opvoedpoli door oog van de naald

Ggz- en jeugdzorginstelling De Opvoedpoli heeft haar onenigheid met verzekeraars grotendeels bijgelegd. Dat zei Anne Punter van de Opvoedpoli tijdens een persbijeenkomst woensdagavond in Amsterdam. Grootste zorgverzekeraars Achmea is na een bezoek overtuigd van de juistheid van de declaraties van de instelling. Met verzekeraar DSW is de relatie nog altijd niet volledig hersteld.
Opvoedpoli door oog van de naald

De snel groeiende aanbieder van gezinshulp kwam vorige week in de problemen toen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met een dwangsom dreigde en eiste dat de Opvoedpoli dossiers en declaratiegegevens ter controle naar verzekeraars stuurt. Eerder liet verzekeraar DSW weten dat de Opvoedpoli niet zou willen meewerken aan controles.

Privacywetgeving

Tijdens de bijeenkomst gisteren schetst Punter de situatie. Hij is echtgenoot van Opvoedpoli-oprichter Linda Bijl en tweede man binnen de organisatie. ‘De kwestie begon toen we van DSW uit het niets een brief ontvingen met de eis dat we hen alle cliëntendossiers moesten sturen. Dat doen we uiteraard niet omdat dat

11
119

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.