Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Orbis en Atrium dicteerden prijsplafond NMa

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
De fusieziekenhuizen Orbis en Atrium hebben een door de NMa opgelegd prijsplafond zelf geschreven. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief van advocaat Maurice Essers namens de fusieziekenhuizen aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Vorig jaar november heeft de NMa de fusie tussen beide Limburgse ziekenhuizen goedgekeurd op voorwaarde dat het fusieziekenhuis de prijzen niet zal laten stijgen en zich houdt aan een prijsplafond in 2014 en 2015.
Orbis en Atrium dicteerden prijsplafond NMa

De toezeggingen die Orbis en Atrium

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ligt het niet voor de hand, dat de NMa aan goedkeuring van fusieplannen prijsplafonds als voorwaarde verbindt, maar vervolgens de fusiepartners voorstellen doen over de hoogte van die plafonds. en dat de bedoelde brief de afsluiting van het daaruit voortvloeiende onderhandelingsproces is. wellicht moet Zorgvisie op zoek naar de voor deze brief gewisselde correspondentie.
   overigens blijf ik van mening dat de NMa niet de meest aangewezen instantie is om de eindbeslissing te nemen over fusies, omdat zij te eenzijdig op de bedrijfseconomische effecten op ‘de markt’ georiënteerd is. maar van een markt is in de zorg geen sprake, omdat de consumenten veelal geen keus hebben.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.