Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Orbis en Atrium dicteerden prijsplafond NMa

De fusieziekenhuizen Orbis en Atrium hebben een door de NMa opgelegd prijsplafond zelf geschreven. Dat blijkt uit een vertrouwelijke brief van advocaat Maurice Essers namens de fusieziekenhuizen aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Vorig jaar november heeft de NMa de fusie tussen beide Limburgse ziekenhuizen goedgekeurd op voorwaarde dat het fusieziekenhuis de prijzen niet zal laten stijgen en zich houdt aan een prijsplafond in 2014 en 2015.
Orbis en Atrium dicteerden prijsplafond NMa

De toezeggingen die Orbis en Atrium doen in de brief, die in het bezit is van de Zorgvisieredactie, zijn woord voor woord overgenomen in het fusiebesluit van de NMa dat op 2 november vorig jaar is gepubliceerd. De NMa laat desgevraagd in een reactie weten dat aan de brief intensieve gesprekken vooraf zijn gegaan. ‘Dit is de definitieve toezegging. Het is altijd aan partijen om oplossingen aan te dragen. Uiteindelijk is het aan ons om die oplossingen te accepteren’, aldus de NMa.  Advocaat Essers van kantoor Loyens & Loeff: ‘Dit is niet een bijzondere procedure. Zo is dat destijds ook

3
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.