Orbis schrijft zwarte cijfers

Het Orbis Medisch en Zorgconcern heeft in 2013 een positief netto resultaat gerealiseerd van 10,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het onlangs gedeponeerde jaarverslag over 2013. De verwachte volumegroei van 2,5 procent bleef weliswaar uit, maar dankzij allerlei besparingen schrijft het ziekenhuis voor het eerst sinds 2009 zwarte cijfers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Orbis schrijft zwarte cijfers
Foto: ANP

De raad van bestuur schrijft tevreden te zijn met het vorig jaar behaalde resultaat. ‘Voor het eerst sinds de opening van het nieuwe ziekenhuis in 2009 werden in de Cure weer zwarte cijfers geschreven (een positief resultaat van 5 miljoen,  ten opzichte van een verlies van 0,8 miljoen in 2012). Overigens moet hierbij worden opgemerkt dat dit resultaat van de Cure in 2013 positief is beïnvloed door een meevaller van 4,2 miljoen euro als gevolg van de landelijke garantieregeling kapitaallasten.’ Het eigen vermogen van Orbis staat eind 2013 op 12,7 miljoen, terwijl dat eind 2012 nog 2,5 miljoen was.

Verschuiving

0
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.