Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen met Klebsiella weg uit verpleeghuis

Mark van Dorresteijn
Vier oudere bewoners van verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg die besmet zijn met de gevaarlijke, resistente darmbacterie Klebsiella, worden woensdag overgeplaatst naar een afgezonderde verpleeglocatie. Ze gaan naar een kleine locatie in Geertruidenberg die normaal wordt gebruikt als logeerhuis. Dat laat een woordvoerder van de organisatie weten.
Ouderen met Klebsiella weg uit verpleeghuis

Zodra de besmette ouderen weg zijn, worden de achtergebleven cliënten op de revalidatieafdeling nogmaals getest. Als er geen nieuwe besmettingen zijn, kan de opnamestop vermoedelijk volgende week worden opgeheven, vertelde de woordvoerder.

Besmetting

Vorige week werd bekend dat in totaal drie mensen in De Riethorst besmet zijn geraakt nadat een vrouw was opgenomen die de darmbacterie in een Grieks ziekenhuis had opgelopen. De darmbacterie Klebsiella is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Maar als iemand een infectie oploopt, zijn de mogelijkheden om die te bestrijden met antibiotica zeer beperkt. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.