Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Overnemen thuiszorgers niet verplicht’

MAARSSEN - Winnaars van de aanbesteding van huishoudelijke zorg hoeven niet het personeel over te nemen van de verliezer. Dat zegt aanbestedingsjurist Tim Robbe, in reactie op de stelling van de vakbonden.

Volgens de vakbonden moeten winnaars van de aanbesteding van huishoudelijke zorg het personeel overnemen van de verliezende thuiszorgorganisatie. Want dat staat in de Wet overgang ondernemingen (WOO), zo stellen zij.

Niet van toepassing

Volgens aanbestedingsjurist Tim Robbe is die wet echter niet van toepassing op de thuiszorg, omdat die sector er niet expliciet in staat. De wet is echter wél van toepassing op schoonmaakbedrijven.

Strategische fout

Volgens Robbe hebben vakbonden en thuiszorgorganisaties een strategische fout gemaakt. “Ze hebben steeds gezegd dat huishoudelijke hulp geen schoonmaak is, maar thuiszorg. En als het thuiszorg is, kun je je niet beroepen op de WOO. Als huishoudelijke hulp daarentegen gewoon schoonmaak is – en als je de bestekken van gemeenten leest, dan is dat zo – zou de WOO wél van toepassing kunnen zijn.” (ZorgVisie – Krista Kroon)

Lees ook:

CNV: ‘Schoonmaak moet thuiszorgpersoneel overnemen’

‘Schoonmaak-CAO mag ook voor WMO’

CNV voorspelt ontslaggolf thuiszorg

Schoonmaakbranche moet CAO naleven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.