Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Palet verliest hoger beroep Wmo

Instellingen die deel uitmaken van een fusieorganisatie mogen niet onafhankelijk van elkaar deelnemen aan Wmo-aanbestedingen. Dat blijkt uit het hoger beroep dat Palet had aangespannen tegen een uitspraak van de kantonrechter.

Thuiszorg Het Friese Land won in september vorig jaar een kort geding tegen de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân, die de Wmo-aanbesteding voor acht Friese gemeenten organiseert.

Kort geding Thuiszorg Het Friese Land

In die aanbesteding hadden de zorgaanbieders Palet en De Friese Wouden allebei ingeschreven, terwijl ze allebei tot de Kwadrantgroep behoren. Dat is volgens het bestek verboden. Het Friese Land won het kort geding. Daardoor dreigde Palet in Vlieland en Terschelling en in Harlingen plaats te moeten maken voor Thuiszorg Het Friese Land.

Palet verliest hoger beroep

Palet ging daarop in hoger beroep, maar verloor dat in februari. De van huis uit intramurale zorgorganisatie met negen zorgcentra en 1500 medewerkers staat nu helemaal met lege handen in Friesland. Palet, actief in vier van de acht gemeenten, verliest mogelijk 180 klanten.

Onderaannemerschap

De organisatie is in overleg met andere partijen om eventueel als onderaannemer aan de slag te gaan. De partijen die een definitieve gunning hebben gekregen zijn Interzorg, Thuiszorg Noorderbreedte, Zorgkompas en Thuiszorg Het Friese Land. Als dat niet lukt overweegt Palet om in hoger beroep te gaan bij de Hoge Raad, laat woordvoerder Jaap Aagtjes weten. Een andere optie is om klanten te behouden met pgb’s. Palet is in ieder geval niet van plan personeel te ontslaan. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Thuiszorg Het Friese Land verlaat ActiZ

Friese gemeenten doen aanbesteding opnieuw

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.