Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Patient safety-II is een ontdekkingsreis’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De nieuwe beweging Patient safety-II wil beter begrijpen waarom dingen in ziekenhuizen zo vaak goed gaan en helaas soms ook niet. ‘Door ook te focussen op wat goed gaat, zet je professionals in hun kracht’, zegt chirurg en LUMC-hoogleraar heelkunde Jaap Hamming.
Jaap Hamming LUMC Patient safety-II
LUMC-chirurg Jaap Hamming: 'Patient safety-II genereert het positieve energie.'
Premium

Het klassieke denken over patiëntveiligheid

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    2 REACTIES

    1. Mooie ambitie: de patiëntenzorg nóg veiliger maken. Goed dat wordt onderkend dat het ideaal van 0 fouten een ideaal zal blijven. Dat betekent immers ook dat mensen het zullen blijven doen. Tegelijk leg ik daarmee de vinger op de gevoelige plek van Patiënt Safety 2: weer blijft het risico van slechte verhoudingen en DAARDOOR miscommunicatie op de werkvloer onderbelicht. Terwijl daar de oorzaak lag van ca 70% van de calamiteiten die oud-inspecteur Wim Schellekens eens op een patiëntveiligheid uit zijn ervaring opdiepte. En daar moet en kan wel degelijk ook aandacht aan besteed worden. Ik zou daar graag eens met Jaap Hamming over willen spreken.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.