Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt veroorzaakt brand in Erasmus MC

Redactie Zorgvisie
Voor de tweede maal in een half jaar is brand uitgebroken in het Erasmus Medisch Centrum. De brand ontstond op zaterdagochtend 3 maart in een patiëntenkamer op de longafdeling.

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan: de patiënt kon direct in veiligheid worden gebracht. Adequaat optreden van het verpleegkundig personeel voorkwam dat het vuur zich kon verspreiden naar de rest van de afdeling.

Oorzaak

Hoewel het Erasmus de exacte toedracht van de brand nog niet heeft kunnen achterhalen, staat inmiddels wel vast dat de patiënt in kwestie de brand zelf heeft veroorzaakt. De patiëntenkamer is grotendeels uitgebrand. Vanwege roetvorming en schoonmaakwerkzaamheden in aanliggende kamers zijn elf patiënten tijdelijk verplaatst. Zij zijn inmiddels allemaal weer terug.

‘Toeval’

In november vorig jaar ontstond brand in een technische ruimte. Toen moesten enkele afdelingen tijdelijk worden gesloten. Het feit dat deze brand de tweede was binnen vier maanden berust volgens de woordvoerder geheel op toeval. Al het personeel in het ErasmusMC wordt regelmatig getraind in het voorkomen en bestrijden van branden. (CvA)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.