Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Orbis besmet met VRE-bacterie

Orbis Medisch Centrum (OMC) in Sittard heeft zo'n 20 patiënten in twee aparte verpleegafdelingen opgenomen nadat bij hen een besmetting was geconstateerd met Vancomycine Resistente Enterococ, de VRE-bacterie. In totaal bleken zeker 80 en mogelijk meer patiënten van het ziekenhuis sinds 1 januari te zijn besmet met de bacterie, maakte het ziekenhuis zaterdag bekend.
Patiënten Orbis besmet met VRE-bacterie

De bacterie is voor gezonde mensen ongevaarlijk, maar vormt een risico voor ernstig zieke patiënten. Orbis heeft op beide afgezonderde afdelingen extra hygiënische maatregelen genomen. Patiënten die eerder dit jaar op afdelingen hebben gelegen waar de VRE is geconstateerd, worden opgeroepen zich te laten testen. Volgens de woordvoerster van het ziekenhuis is er sprake van een snelle verspreiding van de bacterie in Nederland. Meer ziekenhuizen zouden inmiddels maatregelen hebben genomen tegen de bacterie. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.