Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenstop bij thuiszorgorganisatie Centraalzorg

Redacteur Zorgvisie
Thuiszorgorganisatie Centraalzorg in Leusden neemt voorlopig geen nieuwe patiënten meer aan. Vanwege een onverwacht hoge vraag en te weinig extra personeel heeft de organisatie een volledige patiëntenstop ingesteld.
Thuis400-fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Dat meldt AD Amersfoortse Courant. De organisatie heeft de stop twee weken geleden ingesteld, omdat er zich meer patiënten aanmelden dan verwacht. Waar er eerder 1 of 2 aanvragen per week waren, zijn dat er nu gemiddeld 10. Centraalzorg heeft daarnaast moeite om personeel te vinden dat het extra werk kan doen. Nieuwe cliënten worden op het moment doorverwezen naar andere organisaties.

Actiz over de patiëntenstop
Actiz geeft in het AD aan dat er bij hen nog geen andere cliëntenstops bekend zijn onder thuiszorgorganisaties. ‘Wel hebben cliënten minder vaak de vrije keuze voor een instelling. We zien dat thuiszorginstellingen veelvuldig naar elkaar doorverwijzen. Maar uiteindelijk is er altijd ergens plek’, zegt Bernadet Naber in het dagblad.

Dossier Thuiszorg Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. De artikelen gaan over verpleging en verzorging bij cliënten thuis en huishoudelijke hulp op indicatie, vaak in combinatie met de zorghervorming. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.