Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenstops niet opgeheven

Thuiszorg Groningen en Sensire maken nog geen eind aan hun patiëntenstops in Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland en Overijssel. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vandaag.

De thuiszorgorganisaties willen eerst weten hoeveel geld ze voor het aannemen van nieuwe klanten tegemoet kunnen zien. Woordvoerster Mare Riemersma van Meavita, het moederconcern van Thuiszorg Groningen en Sensire, zegt in het dagblad nog geen idee te hebben of en zo ja hoeveel extra geld haar instellingen tegemoet kunnen zien. “We hebben nog niets van het zorgkantoor gehoord. Maar als we wat krijgen zal dat lang niet genoeg zijn. De afgelopen twee jaar hebben we uit onze reserves tien miljoen bij de thuiszorg moeten bijpassen.”

Kort geding

Vandaag dient in Zutphen het kort geding dat zorgverzekeraar Menzis tegen thuiszorgconcern Meavita heeft aangespannen. Menzis, dat het zorgkantoor Groningen bestiert, eist daarin dat Meavita-dochters Thuiszorg Groningen en Sensire een eind maken aan hun patiëntenstops.

Patiëntenstops

Meavita heeft gisteren gesproken met toezichthouder, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over het instellen van de patiëntenstops. “We hebben netjes verteld waarom we tot deze maatregel moesten overgaan”, zegt Riemersma. (Dagblad van het Noorden)

Lees ook:

Cliëntenraden hekelen rol NPCF

Wethouders schrijven brandbrief aan de NZa

Thuiszorg krijgt 25 miljoen extra

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.