Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntgegevens in gevaar door file-sharing netwerken

Mario Gibbels
Via file-sharing netwerken wordt door derden actief gezocht op patiëntgegevens, en dat is niet per ongeluk en onschuldig. Dit meldt Healthcare IT News, naar aanleiding van een Amerikaans onderzoek.

Onderzoekers van de universiteit van Ottawa in Canada deden onderzoek naar online netwerken als Limewire, BitTorrent en Kazaa. Deze zijn een risico voor persoonlijk identificeerbare medische informatie, zo schrijven zij in de Journal of the American Medical Informatics Association. Hoofdauteur Khaled El Emam stelt dat zijn team ontdekt heeft dat ongeautoriseerde gebruikers actief op zoek waren naar bestanden die medische en financiële gegevens. “Er is geen ‘onschuldige’ reden te bedenken waarom iemand naar dit soort informatie op zoek zou moeten zijn.” “Zonder extra beveiliging van medische dossiers, zoals encryptie, is het mogelijk om via een slecht ingesteld file-sharing netwerk, volledige toegang te krijgen tot medische dossiers”, zo stelt Robert Grapes van beveiligingsbedrijf Cloakware. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.