Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Patiëntgerichte zorg niet instrumentaliseren’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
'Shared decision making, de patiënt als partner: het zijn termen die je veel hoort. Het gevaar is dat we deze termen gaan instrumentaliseren.' Een interview met hoogleraar professional performance, Kiki Lombarts.
'Patiëntgerichte zorg niet instrumentaliseren'
Premium

Kiki Lombarts, hoogleraar professional performance

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Prima betoog. Met betrekking tot laatste alinea ziet Novire het als een frisse uitdaging om het systeem of instrument zo te formeren dat de organisatie zichzelf op praktische- maar ook navolgbare wijze weet te bevragen. Zodat de professional methodisch kan aantonen de waarden en wensen van de patient/klant/burger op een respectvolle en valide wijze uit te vragen in de volle context; niet alleen medisch maar ook sociaal maatschappelijk (visie op participatie vanuit de eigen identitieit). De eerste pilots beloven succesvol te zijn. In 2015 worden de eerste resultaten onderzocht en waarschijnijk in eind 2015 of begin 2016 gepubliceerd. Gaat om deelnemende organisaties in de GGZ (long stay) en de thuiszorg (kortdurend). 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.