Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Per Saldo lanceert keurmerk voor pgb-bureaus

Belangenorganisatie voor budgethouders Per Saldo (@PerSaldo95) heeft haar keurmerk voor bemiddelingsbureaus gelanceerd.
Per Saldo lanceert keurmerk voor pgb-bureaus

Met het keurmerk worden bureaus die werken voor mensen met een persoonsgebonden budget (pgb), erkend als betrouwbaar en bonafide.

Bemiddelen

Het keurmerk is ontwikkeld voor de bureaus die enkel en alleen adviseren, de administratie verzorgen en bemiddelen bij het vinden van zorgverleners, de zogenoemde bemiddelingsbureaus. Het keurmerk is dus niet voor bureaus die zorg aanbieden in de vorm van begeleiding, persoonlijke verzorging, verpleging of kortdurend verblijf.

Informatiebijeenkomst

Een officiële offerte voor een toetsaanvraag is op de site van Per Saldo te vinden. Op maandag 5 september is er een voorlichtingsbijeenkomst over het hoe en waarom van dit keurmerk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Discussieer mee op #pgb

Nog steeds groot verschil in berekeningen pgb

Zorgbedrijf Kerkrade verdacht van pgb-fraude

Zorgbemiddeling tegen betaling is niet toegestaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

  1. absoluut hilarisch !!!! bureau flest mij, betaalde, bleek achteraf.. bij ingevulde verantwoording.. zich uit het pgb van mijn kind. Onder vermelding van individuele beg..ipv administratie kosten.In plaats van
    rechtstreeks zoals afgesproken naar mij te factureren. Over de hoogte van deze facturen maar niet te spreken. Bij navraag of dit bureau ook in aanmerking zou komen(hallo ik deed een melding van bedrog)voor ‘het’ keurmerk,kon ik de naam van het bureau achter laten dan zou per saldo wel zien…het keurmerkinstituut waar zij geen? contact mee hebben beslids nav van gegevens die de bureau’s door geven !!. hoe zit het met aangifte van diefstal en bedrog van een cliënt? die word niet serieus genomen en is niet van waarde tot het tot stand komen van het keurmerk!!!!
    Dus ‘het’ keurmerk kan van zijn hoofdletter ontdaan worden en is bij deze blijkbaar van geen enkele waarde!!!!!!Overvloedig te melden dat ik (financieel) gedupeerde ben….van ontvreemding van pgb ,de enige stap voor mij die rest is nog de rechter maar dat wordt mij ontraden door de advocaat…..

  2. Lees alle reacties
  3. waar zijn wij in vredesnaam mee bezig,dat vraag ik mij af tjonge jonge toch ik heb altijd al gezegd van dat de patiënten cliënten een nummer zijn dus dat komt dan toch wel uit ik vraag mij af van HOE VERDER,er vallen ontslagen en wat dacht men van een goede zorg dat word allemaal afgenomen,en wel heel veel maandelijkse premie betalen, mensen ga er mee door en blijft er voor vechten laat je niet op de kop zitten,laat SVP geen kaas van je brood eten ik weet dat het moeilijk is maar ga door,zelf ben ik ook rolstoel afhankelijk ben altijd goed gezond geweest maar ja ik moet er mee doen,blijf vechten.zij nemen polen in de zorg dus kijk uit nederland die zijn goedkoper!

  4. waar zijn wij in vredesnaam mee bezig,dat vraag ik mij af tjonge jonge toch ik heb altijd al gezegd van dat de patiënten cliënten een nummer zijn dus dat komt dan toch wel uit ik vraag mij af van HOE VERDER,er vallen ontslagen en wat dacht men van een goede zorg dat word allemaal afgenomen,en wel heel veel maandelijkse premie betalen, mensen ga er mee door en blijft er voor vechten laat je niet op de kop zitten,laat SVP geen kaas van je brood eten ik weet dat het moeilijk is maar ga door,zelf ben ik ook rolstoel afhankelijk ben altijd goed gezond geweest maar ja ik moet er mee doen,blijf vechten.zij nemen polen in de zorg dus kijk uit nederland die zijn goedkoper!

  5. Waarom komt Per Saldo hier nu mee? Nu de PGB’s grotendeels worden afgeschaft en het toezicht grotendeels wordt overgenomen door de zorgkantoren/zorgverzekeraars, is dit toch niet meer nodig? Daarnaast denk ik dat het zogenaamde misbruik vooral een politiek argument was, en dat de schaal ervan schromelijk werd overdereven voor politieke doeleinden. Als dat zo is dan vinden de politieke spindocters echt wel weer een nieuwe zwakke plek om misbruik van te maken. Feiten en keurmerken helpen dan niet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.