Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Hoppener van Maartenskliniek naar Coöperatie VGZ

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Peter Hoppener treedt per 1 april 2013 in dienst bij Coöperatie VGZ als divisievoorzitter Zorg. Hoppener is nu nog bestuursvoorzitter van de Maartenskliniek in Nijmegen.
Peter Hoppener van Maartenskliniek naar Coöperatie VGZ

VGZ laat weten dat Hoppener in zijn nieuwe functie verantwoordelijk wordt voor Zorginkoop en Zorgvernieuwing bij de zorgverzekeraar.

Toegankelijk en betaalbaar

Hoppener: ‘We kunnen steeds meer, maar tegelijkertijd wordt de zorg steeds kostbaarder en lastiger te organiseren. Het toegankelijk en betaalbaar houden van goede zorg is daarom een van de grootste uitdagingen waar onze samenleving nu voor staat. In mijn nieuwe rol bij Coöperatie VGZ krijg ik de mogelijkheid om hier een wezenlijke bijdrage te leveren. Daar kijk ik erg naar uit.’

Maartenskliniek

Hoppener trad op 1 december 2008 aan als bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek Groep. Daarvoor was hij Lid van Raad van Bestuur bij Altrecht GGz en bekleedde hij directiefuncties bij Randstad Nederland NV, SCA Mölnlycke Nederland/Benelux en Akzo Nobel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.