Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PharmaPartners volledig overgestapt op Pink Private Cloud

Het migratietraject tussen PharmaPartners, Hewlett Packerd Enterprise en PinkRoccade Healthcare is afgerond. Daarmee zijn alle applicaties van PharmaPartners succesvol overgezet naar de Pink Private Cloud.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg

Sander de Jong, managing director Farmacie van PharmaPartners: ‘We zijn uiterst tevreden met hoe het proces is verlopen. De Pink Private Cloud is voor ons de meest geschikte cloudomgeving, omdat hij specifiek voor de zorg ontwikkeld is en daardoor voldoet aan de eisen die gesteld worden in het zorglandschap en flexibel genoeg is voor de wensen van onze klanten.’ Het volledig door Hewlett Packerd Enterprise nieuw ontworpen en gebouwde datacenter is als enige in het land dubbel uitgevoerd. De Jong: ‘Hiermee bieden we de best beschikbare service levels aan al onze klanten, nu en in de toekomst.’

2500 servers
In het traject zijn apotheken, huisartsen, de kantooromgeving en de interne automatisering op het systeem aangesloten. Dat had als gevolg dat er zo’n 2500 servers naar de Pink Private Cloud zijn verhuisd. Dorinda van Oosten, managing director Huisartsenzorg van PharmaPartners: ‘Dit grootse traject is niet zonder slag of stoot verlopen. En alhoewel er de afgelopen maanden veel aandacht is geweest voor techniek, processen en procedures, draait het er uiteindelijk om dat wij een snelle, stabiele en veilige omgeving hebben gecreëerd voor onze klanten in de eerstelijns zorg.’

Eerste lijn
PharmaPartners ontwikkelt en beheert zorgsystemen voor huisartsenpraktijken, huisartsenposten, openbare- en ziekenhuisapotheken, medisch specialisten, zorggroepen en geïntegreerde eerstelijns zorgorganisaties. Samenwerken is de basis van het bedrijf en de IT-oplossingen. Met innovatieve ontwikkelingen draagt ze bij aan kwalitatief hoogwaardige, betaalbare, doelmatige en toegankelijke zorg.

Dossier Epd/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.