Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Philadelphia Zorg stopt de samenwerking met Espria

Mark van Dorresteijn
De gehandicapteninstelling Philadelphia Zorg verlaat het samenwerkingsverband met Espria. De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, Greet prins, tekende vandaag in Nunspeet voor de zelfstandigheid van de instelling.
Philadelphia Zorg stopt de samenwerking met Espria

In mei dit jaar liet Philadelphia al weten dat zij uit Espria ontvlochten wilden worden. Espria bestaat nu nog uit Evean Woongroep en Woonzorg Nederland. “Het zat er al een tijdje aan te komen”, zegt Saskia Speelman, woordvoerder van de gehandicapteninstelling. “We willen ons nu volledig richten op onze kerntaak: het zorgen voor mensen met een verstandelijke handicap. We gaan bijvoorbeeld geen geld meer gebruiken voor commerciële doeleinden. Wel willen we met de cliënten meedenken en in hun behoeften voorzien. Dat kan zijn door mensen aan werk te helpen, zoeken naar een dagactiviteit of verhogen van het welzijn.”

Greet Prins en de toezichthouders

Met de verzelfstandiging is Greet Prins benoemd tot bestuursvoorzitter. Zij was sinds april 2009 bestuurder van de instelling. Ter aanvulling van de raad van bestuur zoekt Philadelphia nog twee additionele leden. Tevens is er een nieuwe raad van toezicht gevormd. Deze bestaat uit: Roel Robbertsen, Ina van Berckelaer-Onnes, Arjan Kaaks, Roel Steenbergen en Rob Florijn.

Toekomst Philadelphia

“De nieuwe raad van toezicht is realistisch en streng”, meent Speelman. “Net als Prins hebben zij maar één doel voor ogen en dat is een gezonde organisatie. Het fundament is sterk, maar we moeten goed op blijven letten en de continuïteit van de organisatie voort blijven zetten. Daarvoor gaan we goed kijken naar het gebruik van AWBZ-gelden. We zullen zorgvuldig moeten balanceren tussen zorg en zakelijkheid.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Philadelphia stapt uit samenwerkingsverbond Espria

Nieuwe kwartiermakers Philadelphia bekend

Rapport Philadelphia is openbaar

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.