Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips sluit patiëntbewakingsovereenkomst met Elkerliek

Sarah Berends
Philips en het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond hebben een overeenkomst getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patiëntbewakingssystemen.
Philips sluit patiëntbewakingsovereenkomst met Elkerliek
Foto: Philips

Het ziekenhuis krijgt één totaaloplossing waarmee de bewaking van de vitale functies van patiënten wordt gestandaardiseerd en de bewakingsdata breed beschikbaar komt en makkelijk uitwisselbaar wordt.

Realtime

De artsen in het Elkerliek Ziekenhuis hebben hierdoor overal in het ziekenhuis, maar ook vanaf externe locaties zoals thuis, direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert. De gegevens worden vanuit de patiëntbewakingssystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt via een centrale hub.

Patiëntveiligheid

‘We zien diverse voordelen in de standaardisatie van bewakingsapparatuur, vooral voor patiëntveiligheid. Zo wordt het overplaatsen van patiënten van de ene naar de andere afdeling vereenvoudigd en geoptimaliseerd doordat het nu het mogelijk is om direct alle bewakingsgegevens over te dragen’, zegt Robert Elfrink, klinisch fysicus van het Elkerliek Ziekenhuis. ‘Ook biedt het voordelen op het gebied van training van medewerkers en kan apparatuur eenvoudiger worden uitgewisseld. Ook is het technisch beheer eenvoudiger en kostenefficiënter als er sprake is van één monitoringslijn binnen het ziekenhuis.’

Eenvoud

‘Door vanuit een centraal digitaal platform patiëntbewakingsdata realtime beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen we het gehele zorgteam rondom de patiënt aanzienlijk versterken en bijdragen aan betere behandeluitkomsten’, stelt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. ‘Het is ons doel een naadloze transitie van patiënten tussen afdelingen of naar huis te ondersteunen, waarmee het zorgpad van een patiënt integraal wordt verbeterd en vereenvoudigd.’

Afdelingen

De Philips bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het Elkerliek Ziekenhuis, waaronder de afdelingen hartbewaking, cardiologie (telemetrie), de kinder- en couveuse afdeling, de brain care unit, spoedeisende hulp en het gehele nieuwe OK en IC-complex.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.