Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Piet-Hein Buiting interim-bestuurder Canisius-Wilhelmina

Piet-Hein Buiting is door de raad van toezicht van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen benoemd tot interim-voorzitter van de raad van bestuur. Hij start op 13 mei voor een periode van zes maanden.

Buiting (1962) studeerde geneeskunde en geschiedenis in Utrecht en later bedrijfskunde in Tilburg. Hij werkte enkele jaren als algemeen arts, maar richtte zich daarna op organisatie en management. Hij was onder meer medisch directeur van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en lid van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis in Breda/Oosterhout (2001-2007). Hij richtte zich vooral op het grensvlak van zorginhoud en organisatie: Kwaliteit, patiëntveiligheid, patiëntenlogistiek en ketenzorg. Sinds 2007 werkt hij als adviseur en interim-manager bij het organisatie-adviesbureau & Samhoud. Buiting is naast zijn werk in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis lid van de Medisch Specialisten Registratie Commissie (landelijk orgaan voor kwaliteitsbewaking van de opleidingen) en werkt een dag per week aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit voor het Centrum voor Management Development in de zorg.

Lees ook:

Jaap van den Heuvel naar Reinier de Graaf Groep
Bekijk wie is wie in de zorg >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.