Pim Steerneman genomineerd voor titel Zorgmanager van het Jaar

Toen Pim Steerneman aantrad, heerste bij Sevagram crisis op vele fronten. Nu grossiert de organisatie in vernieuwingen en hebben alle locaties het internationale Planetree-label voor mensgerichte zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Genomineerd voor titel Zorgmanager van het jaar 2019
Pim Steerneman, bestuursvoorzitter Sevagram. Foto: Marcel van Hoorn Fotografie

‘Ik denk dat wij een onderscheidende organisatie zijn met veel creatieve kansdenkers’, zegt bestuursvoorzitter Pim Steerneman van Sevagram. De organisatie ontwikkelde al heel wat vernieuwingen voor de ouderenzorg. Onder meer een dementiegame voor mantelzorgers, een interactieve DiFiets waarop iemand in eigen tempo door het landschap van zijn jeugd trapt, en een beamer die rustgevende beelden projecteert op het plafond van bedlegerige cliënten.

Bestuurlijke en financiële crisis

De innovaties dateren van de afgelopen acht jaar. Bij Steernemans aantreden, in 2009, verkeerde de organisatie in een bestuurlijke en financiële crisis. Er liepen rechtszaken over vastgoed en de interne sfeer was conflictueus. Om

0
486

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.