Politiek moet landelijk epd snel regelen’

De politiek moet landelijke uitwisseling van medische gegevens eindelijk gaan regelen in een elektronisch patiëntendossier (epd). Dat zou de zorg zo veel veiliger en doelmatiger maken, zegt Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, in een interview met Zorgvisie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
marcel_daniels vierkant.jpg

Het is onvoorstelbaar dat Nederland de uitwisseling van medische gegevens nog steeds niet goed heeft geregeld in een landelijk epd, zegt Marcel Daniëls, die op 1 januari Frank de Grave is opgevolgd als voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten in een interview dat vrijdag 24 februari verschijnt in Zorgvisie magazine. Een landelijk epd zou de zorg zoveel veiliger en doelmatiger maken: minder dubbele diagnostiek, minder onnodige administratie, medische gegevens die gekoppeld kunnen worden en artsen die beter met elkaar en met patiënten communiceren. ‘Als artsen medische gegevens uit een elektronisch patiëntendossier kunnen trekken, hoeven ze niet meer te gissen

0
870

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.